Garnalenhapjes

Garnalenhapjes
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Cocktail van mango en kokosmelk
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht | Gemiddeld
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 30 min.
temp Image
Kooktijd: 3 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 10 rauwe garnalen of gamba's
  • 1 pak rijstpapier
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 1 eetlepel Suzi Wan® sojasaus
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 8 takjes koriander
  • 1 stukje gember van 2 cm
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • ½ fles van 125 ml Suzi Wan® saus voor nems
  • het sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels poedersuiker
Hint Image
Weetje
De hapjes kunnen ook op voorhand bereid worden en bewaard worden onder vershoudfolie om te vermijden dat de rijstvellen uitdrogen.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Sojasaus Suzi Wan®
  • Product Image
    Mungoboonscheuten Suzi Wan®
  • Product Image
    Saus voor nems Suzi Wan®
Bereiding
  1. Schil de sjalotten en pel de look. Schil en rasp de gember.
  2. Pel de gamba's. Doe de gamba's, 2 teentjes knoflook en de sjalotten in de mengkom van een keukenrobot en mix alles gedurende enkele seconden.
  3. Voeg de geraspte gember, de nuoc mam en de sojasaus toe aan de bereiding. Roer alles goed om.
  4. Leg de rijstvellen per twee in het water en laat ze twee minuten weken.
  5. Spreid een propere doek uit over het werkblad, leg er een rijstvel op en droog voorzichtig.
  6. Doe een goeie koffielepel van de bereiding op de onderste helft van het rijstvel, voeg enkele mungoboonscheuten en 2 blaadjes koriander toe, rol het rijstvel dicht en vouw de randen naar binnen. Rol vervolgens het rijstvel verder op door de uiterste punten naar binnen te vouwen.
  7. Herhaal telkens tot wanneer alle ingrediënten op zijn.
  8. Bedek alles met een vochtig stuk keukenrol.
  9. Schil en rasp de wortelen en de komkommer.
  10. Doe de saus voor nems in een kommetje, plet de overblijvende look met een lookpers en voeg samen met de suiker en het citroensap toe aan de saus.
  11. Giet de saus over de groenten en voeg de koriander toe. Meng zorgvuldig.
  12. Laat de hapjes 2 minuten bakken in de microgolfoven op vol vermogen (1000 W) of 3 minuten garen onder stoom.
  13. Schik wat rauwe groenten op de borden, voeg de hapjes toe, een blaadje koriander en dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings