Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam

Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Cocktail van mango en kokosmelk
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht,Hoofdgerecht | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 15 min.
temp Image
Kooktijd: 4 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 stukken zalm
  • 2 koffielepels gemberpoeder
  • 6 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • het sap van 1 citroen
  • 50 g sesamzaadjes
  • houten prikkers
  • koriander
Hint Image
Weetje
Je kunt ook satés maken en ze laten grillen op een middelhoog vuur.
In plaats van zalm kun je ook garnalen gebruiken.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Sojasaus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd het vlees van de zalm in stevige blokjes.
  2. Doe de gember, de sojasaus, de nuoc mam en het citroensap in een diepe schotel.
  3. Doe er ook de zalmblokjes in en meng zorgvuldig. Dek vervolgens af met huishoudfolie en bewaar minstens 1 uur op een koele plek.
  4. Laat de blokjes zalm uitlekken en laat ze zonder toegevoegde vetstof 30 seconden aan elke kant bakken in een pan met antiaanbaklaag.
  5. Rol alle zalmblokjes in de sesamzaadjes en steek ze op een houten prikker.
  6. Dien onmiddellijk op met korianderblaadjes en een slaatje van geraspte wortelen met appel of papaja.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings