Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam

Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Nems met krab
  • Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht,Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 15 min.
Kooktijd: 4 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 stukken zalm
  • 2 koffielepels gemberpoeder
  • 6 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • het sap van 1 citroen
  • 50 g sesamzaadjes
  • houten prikkers
  • koriander
Weetje
Je kunt ook satés maken en ze laten grillen op een middelhoog vuur.
In plaats van zalm kun je ook garnalen gebruiken.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sojasaus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd het vlees van de zalm in stevige blokjes.
  2. Doe de gember, de sojasaus, de nuoc mam en het citroensap in een diepe schotel.
  3. Doe er ook de zalmblokjes in en meng zorgvuldig. Dek vervolgens af met huishoudfolie en bewaar minstens 1 uur op een koele plek.
  4. Laat de blokjes zalm uitlekken en laat ze zonder toegevoegde vetstof 30 seconden aan elke kant bakken in een pan met antiaanbaklaag.
  5. Rol alle zalmblokjes in de sesamzaadjes en steek ze op een houten prikker.
  6. Dien onmiddellijk op met korianderblaadjes en een slaatje van geraspte wortelen met appel of papaja.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings