Hapjes van garnalen en courgettes

Hapjes van garnalen en courgettes
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Cocktail van mango en kokosmelk
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 30 min.
temp Image
Kooktijd: 6 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 kleine courgettes
  • 10 grote rauwe garnalen
  • 3 eetlepels Suzi Wan® kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • ½ koffielepel currypoeder
  • 8 takjes koriander
  • 12 cocktailprikkers
  • 1 fles Suzi Wan® saus voor nems
Hint Image
Weetje
Je kunt de hapjes ook bakken in de microgolfoven. Leg ze in dat geval op een schotel, overdek met vershoudfolie, prik er enkele gaatjes in en laat 3 minuten bakken op vol vermogen.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Kokosmelk Suzi Wan®
  • Product Image
    Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Product Image
    Saus voor nems Suzi Wan®
Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd ze in dunne plakjes met een dunschiller. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en dompel er de plakjes courgette gedurende 1 minuut in, laat ze voorzichtig uitlekken en dompel ze vervolgens in ijskoud water.
  2. Pel de garnalen. Schil de look. Doe de garnalen, de look, de kokosmelk, de sambal oelek, de curry, de nuoc mam en de koriander in de mengkom van een keukenrobot (houd enkele blaadjes koriander apart voor de afwerking). Meng alles goed. Laat de courgetteschijfjes uitlekken en leg ze op wat keukenrol.
  3. Leg 3 reepjes courgette op elkaar, doe een goede koffielepel garnaalpuree op één van de uiteinden en rol de reepjes op, maar druk niet te hard aan. Houd de hapjes dicht met behulp van een prikker. Herhaal telkens tot wanneer de ingrediënten op zijn.
  4. Laat gedurende 6 minuten gaarstomen.
  5. Dien lauw, warm of koud op met de saus voor nems, de koriander en enkele blaadjes sla.
  6. Voeg eventueel ook wat in lauw water geweekte rijstvermicelli toe.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings