Hapjes van krab met mihoen

Hapjes van krab met mihoen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Nems met krab
  • Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 15 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 180 g Suzi Wan® rijstvermicelli
  • 12 blaadjes basilicum
  • 280 g krabvlees
  • 5 eetlepels Suzi Wan® kokosmelk
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
  • 4 takjes koriander
  • enkele blaadjes sla
  • ½ komkommer
Weetje
Wie moedig genoeg is, kan ook zelf een krab schoonmaken. Zo niet, kan dit gerecht zonder probleem met diepgevroren krab of krab uit blik. Kies in elk geval voor kwaliteit om de hapjes voldoende smaak te geven.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Rijst Vermicelli Suzi Wan®
  • Kokosmelk Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op stand 7 / 210°.
  2. Kook de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken.
  3. Strijk enkele bakvormpjes of kommetjes van 4 cm breedte in met olie. Leg een blaadje basilicum in elk vormpje. Verdeel de vermicelli over de vormpjes en maak er nestjes van.
  4. Doe de krab, de kokosmelk, de curry, de geklutste eieren, de nuoc mam, de gehakte koriander en de sambal oelek in een kom en meng goed. Schik een eetlepel van dit mengsel op de mihoen en laat 15 minuten bakken in de oven.
  5. Dien warm of koud op met enkele blaadjes sla en schijfjes komkommer.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings