Lenterolletjes

Lenterolletjes
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Nems met krab
  • Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 30 min.
Kooktijd: 0 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 8 rijstvellen
  • 8 middelgrote gekookte garnalen
  • 70 g (1 nestje) Suzi Wan® rijstvermicelli
  • 16 blaadjes gewone of Thaise basilicum
  • 16 muntblaadjes
  • 16 blaadjes koriander
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 8 blaadjes sla
  • 1 fles Suzi Wan® saus voor nems
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Rijst Vermicelli Suzi Wan®
  • Saus voor nems Suzi Wan®
  • Mungoboonscheuten Suzi Wan®
Bereiding
  1. Laat de mungoboonscheuten uitlekken en spoel ze met water.
  2. Pel de garnalen en snijd ze door in de lengte.
  3. Doe de vermicelli in kokend water. Zet het vuur uit en laat zo'n 2-3 minuten rusten. Giet de vermicelli af en houd ze onder koud water.
  4. Dompel een rijstvel in een kom met koud water. Leg het vervolgens op een propere doek en veeg af met keukenrol.
  5. Leg op een blad sla in het rijstvel de vermicelli, de mungoboonscheuten en de kruiden. Rol één keer en doe het blad dicht door de randen naar het midden te vouwen. Leg er vervolgens de doorgesneden garnalen op en rol verder op om er echte lenterolletjes van te maken.
  6. Herhaal dit steeds tot je 8 lenterolletjes hebt.
  7. Dien koel op en geef er de saus voor nems apart bij.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings