Lenterolletjes

Lenterolletjes
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Cocktail van mango en kokosmelk
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht | Gemiddeld
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 30 min.
temp Image
Kooktijd: 0 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 8 rijstvellen
  • 8 middelgrote gekookte garnalen
  • 70 g (1 nestje) Suzi Wan® rijstvermicelli
  • 16 blaadjes gewone of Thaise basilicum
  • 16 muntblaadjes
  • 16 blaadjes koriander
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 8 blaadjes sla
  • 1 fles Suzi Wan® saus voor nems
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Rijst Vermicelli Suzi Wan®
  • Product Image
    Saus voor nems Suzi Wan®
  • Product Image
    Mungoboonscheuten Suzi Wan®
Bereiding
  1. Laat de mungoboonscheuten uitlekken en spoel ze met water.
  2. Pel de garnalen en snijd ze door in de lengte.
  3. Doe de vermicelli in kokend water. Zet het vuur uit en laat zo'n 2-3 minuten rusten. Giet de vermicelli af en houd ze onder koud water.
  4. Dompel een rijstvel in een kom met koud water. Leg het vervolgens op een propere doek en veeg af met keukenrol.
  5. Leg op een blad sla in het rijstvel de vermicelli, de mungoboonscheuten en de kruiden. Rol één keer en doe het blad dicht door de randen naar het midden te vouwen. Leg er vervolgens de doorgesneden garnalen op en rol verder op om er echte lenterolletjes van te maken.
  6. Herhaal dit steeds tot je 8 lenterolletjes hebt.
  7. Dien koel op en geef er de saus voor nems apart bij.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings