Nems met krab

Nems met krab
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Nems met krab
  • Lenterolletjes
Apéritif,Voorgerecht,Hoofdgerecht | Moeilijk
Bereidingstijd : 40 min.
Kooktijd: 5 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 pak rijstpapier
  • 1 blik krab
  • 6 Suzi Wan® Chinese champignons
  • ½ pak Suzi Wan® vermicelli (mungoboon)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sjalotten
  • 3 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 1 pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Suzi Wan® saus voor nems
  • 1 frituurpan
  • blaadjes sla en verse munt
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Chinese champignons Suzi Wan®
  • Saus voor nems Suzi Wan®
  • Vermicelli (mungoboon) Suzi Wan®
  • Mungoboonscheuten Suzi Wan®
Bereiding
  1. Laat in 2 afzonderlijke potten de vermicelli (mungoboon) en de Chinese champignons 10 minuten weken in warm water. Laat ze vervolgens uitlekken. Hak de vermicelli, de champignons, de look, de ui en de sjalotten fijn. Meng zorgvuldig en voeg de krab, de uitgelekte en in stukjes gesneden mungoboonscheuten evenals de nuoc mam toe.
  2. Leg op het werkblad twee doeken en zet een slakom met lichtgesuikerd lauw water klaar. Week de rijstvellen in de slakom (per 2). Leg ze zodra ze zacht zijn, elk op een doek.
  3. Vouw de rand van het rijstvel lichtjes om, doe er wat van de vulling op, vouw de twee zijkanten dicht en rol stevig aan.
  4. Herhaal steeds tot wanneer de ingrediënten op zijn.
  5. Bereid de nems een uur op voorhand.
  6. Verwarm de frituurpan en leg er de nems met slechts enkele tegelijk in. Zodra ze goudbruin gekleurd zijn, zijn ze klaar.
  7. Dien de nems op met een blad sla, verse munt en saus voor nems.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings