Crème brûlée met kokosmelk

Crème brûlée met kokosmelk
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Kokospudding met banaan
  • Kokoscrème
  • Crème brûlée met kokosmelk
  • Frambozentaartje met kokos
  • Kokoscrème met mango
  • Cupcakes met kokos
  • Kokossorbet met lychees
  • Kokossmoothie met aardbei en lychee
  • Smoothie van banaan en framboos met kokosroom
  • Aardbeien met kokosmelk en gekonfijte gember
  • Milkshake met kokosroom
  • Moelleux met kokos
  • Mousse van kokos en mango
  • Kokosrijstpap met pistache
  • Panna cotta met kokosmelk en rode vruchten
  • Knapperige papillotten van banaan en kokos
Dessert | Gemiddeld
Bereidingstijd : 10 min.
Kooktijd: 45 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 20 cl Suzi Wan® kokosmelk
  • 35 cl melk
  • 4 eierdooiers
  • 50 g griessuiker
  • 1 snuifje kardemompoeder
  • kandijsuiker
  • geraspte kokospulp
Weetje

Om af te wisselen kun je de kardemom ook vervangen door andere kruiden of smaken zoals saffraan, vanille, steranijs, citroenkruid of viooltjes.

Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Meng de melk, de kokosmelk en de kardemom in een kookpot en laat het geheel licht pruttelen op een laag vuurtje.
  2. Klop intussen zorgvuldig de griessuiker door de eierdooiers en neem de pan even van het vuur. Voeg het melkmengsel toe en blijf intussen roeren.
  3. Vul de kommetjes tot gelijke hoogte en verwarm ze au bain-marie gedurende 45 minuten op een lage ovenstand (120°). Vervolgens minstens 3 uur koel bewaren.
  4. Bestrooi de crème voor het opdienen met kandijsuiker en karamellisseer de suiker met een keukenbrander of onder de ovengrill. Werk af met kokospulp.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings