Cupcakes met kokos

Cupcakes met kokos
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Kokospudding met banaan
  • Kokoscrème
  • Crème brûlée met kokosmelk
  • Frambozentaartje met kokos
  • Kokoscrème met mango
  • Cupcakes met kokos
  • Kokossorbet met lychees
  • Kokossmoothie met aardbei en lychee
  • Smoothie van banaan en framboos met kokosroom
  • Aardbeien met kokosmelk en gekonfijte gember
  • Milkshake met kokosroom
  • Moelleux met kokos
  • Mousse van kokos en mango
  • Kokosrijstpap met pistache
  • Panna cotta met kokosmelk en rode vruchten
  • Knapperige papillotten van banaan en kokos
Dessert | Makkelijk
Bereidingstijd : 30 min.
Kooktijd: 20 min.
Aantal personen: 8
ingrediënten
  • 120 g bloem en wat extra voor de bakvormen
  • 40 g gesmolten boter
  • 60 g suiker
  • ½ zakje gist
  • 20 cl Suzi Wan® kokosroom
  • 20 g geraspte kokos
Voor het glazuur:
  • 200 g glazuursuiker
  • 50 g boter
  • 50 cl Suzi Wan® kokosmelk
Weetje

Doe het glazuur in een spuitzak met een gekartelde opening om de cupcake nog mooier te laten ogen.

Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosmelk Suzi Wan®
  • Kokosroom Suzi Wan®
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de suiker onder de eieren. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter, de kokosroom en de bloem toe. Eindig met de gist en de geraspte kokos.
  3. Strijk de bakvormen in met bloem, vul ze voor driekwart en zet ze gedurende 20 minuten in de oven. De cupcakes zijn klaar zodra een mes droog blijft wanneer het in de cake wordt gestoken.
  4. Meng alle ingrediënten van het glazuur met behulp van een elektrische klopper tot wanneer het mengsel volledig homogeen is. Gebruik dit mengsel vervolgens om de cupcakes te versieren. Gebruik wat geraspte kokos om de versiering af te werken.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings