Cupcakes met kokos

Cupcakes met kokos
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Cocktail van mango en kokosmelk
  • Recipe Image
    Kokospudding met banaan
  • Recipe Image
    Kokoscrème
  • Recipe Image
    Crème brûlée met kokosmelk
  • Recipe Image
    Frambozentaartje met kokos
  • Recipe Image
    Kokoscrème met mango
  • Recipe Image
    Cupcakes met kokos
  • Recipe Image
    Kokossorbet met lychees
  • Recipe Image
    Kokossmoothie met aardbei en lychee
  • Recipe Image
    Smoothie van banaan en framboos met kokosroom
  • Recipe Image
    Aardbeien met kokosmelk en gekonfijte gember
  • Recipe Image
    Milkshake met kokosroom
  • Recipe Image
    Moelleux met kokos
  • Recipe Image
    Mousse van kokos en mango
  • Recipe Image
    Kokosrijstpap met pistache
  • Recipe Image
    Panna cotta met kokosmelk en rode vruchten
  • Recipe Image
    Knapperige papillotten van banaan en kokos
Dessert | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 30 min.
temp Image
Kooktijd: 20 min.
Persons Image
Aantal personen: 8
ingrediënten
  • 120 g bloem en wat extra voor de bakvormen
  • 40 g gesmolten boter
  • 60 g suiker
  • ½ zakje gist
  • 20 cl Suzi Wan® kokosroom
  • 20 g geraspte kokos
Voor het glazuur:
  • 200 g glazuursuiker
  • 50 g boter
  • 50 cl Suzi Wan® kokosmelk
Hint Image
Weetje

Doe het glazuur in een spuitzak met een gekartelde opening om de cupcake nog mooier te laten ogen.

Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Kokosmelk Suzi Wan®
  • Product Image
    Kokosroom Suzi Wan®
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de suiker onder de eieren. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter, de kokosroom en de bloem toe. Eindig met de gist en de geraspte kokos.
  3. Strijk de bakvormen in met bloem, vul ze voor driekwart en zet ze gedurende 20 minuten in de oven. De cupcakes zijn klaar zodra een mes droog blijft wanneer het in de cake wordt gestoken.
  4. Meng alle ingrediënten van het glazuur met behulp van een elektrische klopper tot wanneer het mengsel volledig homogeen is. Gebruik dit mengsel vervolgens om de cupcakes te versieren. Gebruik wat geraspte kokos om de versiering af te werken.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings