Kokossorbet met lychees

Kokossorbet met lychees
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Cocktail van mango en kokosmelk
  • Kokospudding met banaan
  • Kokoscrème
  • Crème brûlée met kokosmelk
  • Frambozentaartje met kokos
  • Kokoscrème met mango
  • Cupcakes met kokos
  • Kokossorbet met lychees
  • Kokossmoothie met aardbei en lychee
  • Smoothie van banaan en framboos met kokosroom
  • Aardbeien met kokosmelk en gekonfijte gember
  • Milkshake met kokosroom
  • Moelleux met kokos
  • Mousse van kokos en mango
  • Kokosrijstpap met pistache
  • Panna cotta met kokosmelk en rode vruchten
  • Knapperige papillotten van banaan en kokos
Dessert | Gemiddeld
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 10 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 doos van 500 ml Suzi Wan® kokosroom
  • 250 g poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • enkele lychees (vers of uit blik)
Weetje
"Je kunt ook enkele druppels rozenwater toevoegen alvorens de bereiding in de ijsmachine te laten draaien of in het vriesvak te zetten. Je kunt ook geglazuurde rozenblaadjes toevoegen. Om die te maken houd je de blaadjes enkele seconden boven kokend water en rol je ze vervolgens in kristalsuiker."
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosroom Suzi Wan®
Bereiding
  1. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  2. Laat de suiker met de helft van de kokosroom op een laag vuurtje smelten in een kookpan met dikke bodem.
  3. Haal de pan van het vuur zodra de suiker opgelost is en laat afkoelen.
  4. Laat de gelatine uitlekken, voeg ze toe aan de bereiding en laat smelten. Meng zorvuldig.
  5. Voeg nu de rest van de kokosroom toe.
  6. Giet de bereiding in een ijsmachine en laat ze draaien of opstijven in de diepvriezer.
  7. Schep zodra de sorbet opgestijfd is bolletjes met een ijsschep.
  8. Doe ze in de kommetjes, voeg de lychees toe en dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings