Flan van avocado met garnalen

Flan van avocado met garnalen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Garnalen met sojascheuten
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Kippensoep met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pompoensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Garnalensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Flan van avocado met garnalen
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Gemiddeld
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 20 min.
temp Image
Kooktijd: 0 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 grote, rijpe avocado's
  • 400 g middelgrote roze garnalen
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 1 fles Suzi Wan® saus voor nems
  • 1 koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • het sap van 2 limoenen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
  • enkele blaadjes koriander
Hint Image
Weetje
Je kunt ook curry toevoegen in de bereiding of de flan bestrooien met wat currypoeder zodra hij klaar is.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Mungoboonscheuten Suzi Wan®
  • Product Image
    Saus voor nems Suzi Wan®
  • Product Image
    Sambal Oelek Suzi Wan®
Bereiding
  1. Spreid een doorschijnende folie op 4 vormen met rechtopstaande randen. Pel de garnalen. Houd 4 staarten apart voor de afwerking. Snijd de helft van de overblijvende staarten in de lengte doormidden en leg ze op de rand van de vormen. Snijd de rest in kleine stukjes.
  2. Week de blaadjes gelatine in wat koud water. Laat ze uitlekken zodra ze week geworden zijn en laat ze op hoog vuur smelten in het sap van 1 van de limoenen.
  3. Snijd de avocado's in tweeën, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees samen met het limoensap en de nuoc mam. Voeg ook de sambal oelek, de stukjes garnaal en de gesmolten gelatine toe. Giet de bereiding in de kommetjes, strijk gelijkmatig af en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
  4. Haal de flans uit de vormen en schik ze op een bord, verwijder de folie, versier met de garnalenstaarten en met korianderblaadjes.
  5. Dien op en geef er apart de mungoboonscheuten bij, die op smaak gebracht zijn met de saus voor nems.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings