Flan van avocado met garnalen

Flan van avocado met garnalen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 0 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 grote, rijpe avocado's
  • 400 g middelgrote roze garnalen
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 1 fles Suzi Wan® saus voor nems
  • 1 koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • het sap van 2 limoenen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
  • enkele blaadjes koriander
Weetje
Je kunt ook curry toevoegen in de bereiding of de flan bestrooien met wat currypoeder zodra hij klaar is.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Mungoboonscheuten Suzi Wan®
  • Saus voor nems Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
Bereiding
  1. Spreid een doorschijnende folie op 4 vormen met rechtopstaande randen. Pel de garnalen. Houd 4 staarten apart voor de afwerking. Snijd de helft van de overblijvende staarten in de lengte doormidden en leg ze op de rand van de vormen. Snijd de rest in kleine stukjes.
  2. Week de blaadjes gelatine in wat koud water. Laat ze uitlekken zodra ze week geworden zijn en laat ze op hoog vuur smelten in het sap van 1 van de limoenen.
  3. Snijd de avocado's in tweeën, verwijder de pitten en mix het vruchtvlees samen met het limoensap en de nuoc mam. Voeg ook de sambal oelek, de stukjes garnaal en de gesmolten gelatine toe. Giet de bereiding in de kommetjes, strijk gelijkmatig af en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
  4. Haal de flans uit de vormen en schik ze op een bord, verwijder de folie, versier met de garnalenstaarten en met korianderblaadjes.
  5. Dien op en geef er apart de mungoboonscheuten bij, die op smaak gebracht zijn met de saus voor nems.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings