Frisse sojavermicelli met garnalen

Frisse sojavermicelli met garnalen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht,Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 15 min.
Kooktijd: 5 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 2 pakken Suzi Wan® vermicelli (mungoboon)
  • ¼ komkommer
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 12 rauwe garnalen (gamba's)
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek (volgens smaak)
  • 4 eetlepels nuoc-mamsaus
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 8 takjes verse koriander of 2 eetlepels diepgevroren koriander
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Vermicelli (mungoboon) Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
Bereiding
  1. Bereid de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ze uitlekken en houd ze onder koud water.
  2. Schil de komkommer.
  3. Rasp de courgette zonder ze eerst te schillen en rasp ook de komkommer. Pel de garnalen en snijd ze in stukjes. Je kunt ook 4 gepelde garnalen (met staart) apart houden voor de afwerking.
  4. Schil en snipper de ui en laat hem gedurende 3 minuten samen met de garnalen fruiten in een wok of een pan met de olie. Besprenkel met een eetlepel nuoc mam en bewaar.
  5. Meng in een kommetje het citroensap, de suiker, de nuoc mam, de geschilde en geplette knoflook en ½ dl water. Verdeel de koude vermicelli over 4 kommetjes en voeg de geraspte komkommer en courgette toe, evenals de garnalen met de uien, 2 eetlepels saus en fijngehakte koriander.
  6. Dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings