Kippensoep met Chinese champignons

RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Garnalen met sojascheuten
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Kippensoep met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pompoensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Garnalensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Flan van avocado met garnalen
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 5 min.
temp Image
Kooktijd: 120 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 karkas van een gebakken kip + 1 bout
  • 8 Suzi Wan® Chinese champignons
  • 1 stukje verse gember van 3 cm
  • ½ koffielepel nuoc-mamsaus
  • 1 pak eiernoedels
  • 3 uien
  • 3 kruidnagels
  • 3 zaadjes steranijs
  • 2 stukken grove bieslook of sprietjes bieslook
  • 8 takjes verse koriander
  • 2 citroenen
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Chinese champignons Suzi Wan®
Bereiding
  1. Giet 4 liter water in een grote kookpan en doe er het kippenkarkas en de kippenbout in, evenals de in de dikte doorgesneden ongeschilde gember, 1 ui, de kruidnagels, de steranijs en de Chinese champignons. Laat op een middelhoog vuurtje koken gedurende 2 uur.
  2. Verwijder voorzichtig het karkas en de kippenbout met behulp van een schuimspaan.
  3. Laat de noedels koken in het kookvocht. Mocht de hoeveelheid intussen verminderd zijn, voeg dan wat water toe, maar verdun niet te sterk.
  4. Verwijder het overblijvende vlees van de karkas en de kippenbout en verdeel over 4 kommetjes. Schil en snipper de overblijvende uien. Snipper de bieslook en de koriander en verdeel ze over de kommetjes. Verdeel nu ook de noedels en de champignons met behulp van een schuimspaan of een spaghettitang over de kommetjes en voeg vervolgens de bouillon toe.
  5. Dien onmiddellijk op met de in tweeën gesneden citroenen. Elke gast kan naar eigen smaak citroensap en nuoc mam toevoegen om de soep te zouten.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings