Kippensoep met Chinese champignons

Kippensoep met Chinese champignons
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 5 min.
Kooktijd: 120 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 karkas van een gebakken kip + 1 bout
  • 8 Suzi Wan® Chinese champignons
  • 1 stukje verse gember van 3 cm
  • ½ koffielepel nuoc-mamsaus
  • 1 pak eiernoedels
  • 3 uien
  • 3 kruidnagels
  • 3 zaadjes steranijs
  • 2 stukken grove bieslook of sprietjes bieslook
  • 8 takjes verse koriander
  • 2 citroenen
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Chinese champignons Suzi Wan®
Bereiding
  1. Giet 4 liter water in een grote kookpan en doe er het kippenkarkas en de kippenbout in, evenals de in de dikte doorgesneden ongeschilde gember, 1 ui, de kruidnagels, de steranijs en de Chinese champignons. Laat op een middelhoog vuurtje koken gedurende 2 uur.
  2. Verwijder voorzichtig het karkas en de kippenbout met behulp van een schuimspaan.
  3. Laat de noedels koken in het kookvocht. Mocht de hoeveelheid intussen verminderd zijn, voeg dan wat water toe, maar verdun niet te sterk.
  4. Verwijder het overblijvende vlees van de karkas en de kippenbout en verdeel over 4 kommetjes. Schil en snipper de overblijvende uien. Snipper de bieslook en de koriander en verdeel ze over de kommetjes. Verdeel nu ook de noedels en de champignons met behulp van een schuimspaan of een spaghettitang over de kommetjes en voeg vervolgens de bouillon toe.
  5. Dien onmiddellijk op met de in tweeën gesneden citroenen. Elke gast kan naar eigen smaak citroensap en nuoc mam toevoegen om de soep te zouten.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings