Pekingsoep

Pekingsoep
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht,Hoofdgerecht | Moeilijk
Bereidingstijd : 40 min.
Kooktijd: 15 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 1 blik Suzi Wan® bamboescheuten
  • 5 Suzi Wan® Chinese champignons
  • 125 g tofoe (volgens smaak)
  • 2 eieren
  • 4 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 2 koffielepels aardappelzetmeel of maïzena
  • 7 cl rijstazijn of balsamico
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 1 koffielepel sesamolie (volgens smaak)
  • 1 stukje verse gember van 2 cm of 1 koffielepel gemberpoeder
  • koriander
Weetje

Tofoe vind je doorgaans bij de verse producten ofwel in een biowinkel of een winkel met Aziatische producten.

Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Bamboespruiten Suzi Wan®
  • Chinese champignons Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Sojasaus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Laat de Chinese champignons weken in lauw water.
  2. Kook de kipfilets gedurende 10 minuten in gezouten water of gaar ze onder stoom.
  3. Pel de gember en snijd hem in fijne reepjes.
  4. Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze met water. Snijd ze in dunne staafjes.
  5. Snijd de tofoe in schijfjes en nadien in reepjes en bewaar hem in koud water.
  6. Laat de champignons uitlekken en druk goed aan om het overtollige water te verwijderen. Snijd ze vervolgens in fijne reepjes.
  7. Breek de eieren in een kom en kluts ze lichtjes.
  8. Snijd de kip in reepjes.
  9. Leng het zetmeel aan met wat koud water.
  10. Breng de bouillon aan de kook en voeg het aangelengde zetmeel toe. Meng alles goed met een garde en voeg de volgende ingrediënten tijdens het kloppen in deze volgorde toe: geklutste eieren, suiker, sojasaus, sambal oelek, bamboescheuten, gember, champignons, azijn, kip, uitgelekte tofoe en sesamolie. Laat gedurende 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer nu en dan.
  11. Dien warm op in soepkommetjes en bestrooi met korianderblaadjes.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings