Pekingsoep

Pekingsoep
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Garnalen met sojascheuten
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Kippensoep met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pompoensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Garnalensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Flan van avocado met garnalen
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Thaise garnalensoep
Voorgerecht,Hoofdgerecht | Moeilijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 40 min.
temp Image
Kooktijd: 15 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 1 blik Suzi Wan® bamboescheuten
  • 5 Suzi Wan® Chinese champignons
  • 125 g tofoe (volgens smaak)
  • 2 eieren
  • 4 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 2 koffielepels aardappelzetmeel of maïzena
  • 7 cl rijstazijn of balsamico
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 1 koffielepel sesamolie (volgens smaak)
  • 1 stukje verse gember van 2 cm of 1 koffielepel gemberpoeder
  • koriander
Hint Image
Weetje

Tofoe vind je doorgaans bij de verse producten ofwel in een biowinkel of een winkel met Aziatische producten.

Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Bamboespruiten Suzi Wan®
  • Product Image
    Chinese champignons Suzi Wan®
  • Product Image
    Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Product Image
    Sojasaus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Laat de Chinese champignons weken in lauw water.
  2. Kook de kipfilets gedurende 10 minuten in gezouten water of gaar ze onder stoom.
  3. Pel de gember en snijd hem in fijne reepjes.
  4. Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze met water. Snijd ze in dunne staafjes.
  5. Snijd de tofoe in schijfjes en nadien in reepjes en bewaar hem in koud water.
  6. Laat de champignons uitlekken en druk goed aan om het overtollige water te verwijderen. Snijd ze vervolgens in fijne reepjes.
  7. Breek de eieren in een kom en kluts ze lichtjes.
  8. Snijd de kip in reepjes.
  9. Leng het zetmeel aan met wat koud water.
  10. Breng de bouillon aan de kook en voeg het aangelengde zetmeel toe. Meng alles goed met een garde en voeg de volgende ingrediënten tijdens het kloppen in deze volgorde toe: geklutste eieren, suiker, sojasaus, sambal oelek, bamboescheuten, gember, champignons, azijn, kip, uitgelekte tofoe en sesamolie. Laat gedurende 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer nu en dan.
  11. Dien warm op in soepkommetjes en bestrooi met korianderblaadjes.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings