Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 15 min.
Kooktijd: 45 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 g pompoen
  • 1 dikke ui
  • 30 g boter
  • 30 cl Suzi Wan® kokosmelk
  • 15 cl vloeibare room
  • peper en zout
Weetje
Je kunt ook 1 eetlepel karwijzaad (komijn) toevoegen tijdens het fruiten van de uien om het geheel nog meer smaak te geven.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Breng in een kookpot 2 dl water aan de kook met het blokje groentebouillon, peper en zout. Schil de pompoen en snijd het vlees in grote stukken. Doe de stukken pompoen in de kookpot en laat ze 20 minuten koken op middelhoog vuur. Laat de stukken pompoen uitlekken en behoud het kookvocht.
  2. Schil de ui en snipper hem fijn. Laat hem 8 à 10 minuten op middelhoog vuur fruiten in een kookpot met boter. Voeg de stukken gekookte pompoen toe en laat ze 2 minuten stoven. Giet de kokosmelk, 50 cl kookvocht en de vloeibare room erover. Laat dit alles 10 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
  3. Mix dit mengsel om een zachte smeuïge textuur te krijgen. Als de soep nog te dik is, dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  4. Goed warm opdienen.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings