Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Garnalen met sojascheuten
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Kippensoep met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pompoensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Garnalensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Flan van avocado met garnalen
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Thaise garnalensoep
Voorgerecht | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 15 min.
temp Image
Kooktijd: 45 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 g pompoen
  • 1 dikke ui
  • 30 g boter
  • 30 cl Suzi Wan® kokosmelk
  • 15 cl vloeibare room
  • peper en zout
Hint Image
Weetje
Je kunt ook 1 eetlepel karwijzaad (komijn) toevoegen tijdens het fruiten van de uien om het geheel nog meer smaak te geven.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Breng in een kookpot 2 dl water aan de kook met het blokje groentebouillon, peper en zout. Schil de pompoen en snijd het vlees in grote stukken. Doe de stukken pompoen in de kookpot en laat ze 20 minuten koken op middelhoog vuur. Laat de stukken pompoen uitlekken en behoud het kookvocht.
  2. Schil de ui en snipper hem fijn. Laat hem 8 à 10 minuten op middelhoog vuur fruiten in een kookpot met boter. Voeg de stukken gekookte pompoen toe en laat ze 2 minuten stoven. Giet de kokosmelk, 50 cl kookvocht en de vloeibare room erover. Laat dit alles 10 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
  3. Mix dit mengsel om een zachte smeuïge textuur te krijgen. Als de soep nog te dik is, dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  4. Goed warm opdienen.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings