Salade van ananas en garnalen

Salade van ananas en garnalen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Garnalenhapjes
  • Recipe Image
    Hapjes van krab met mihoen
  • Recipe Image
    Hapjes van garnalen en courgettes
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Garnalen met sojascheuten
  • Recipe Image
    Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Kippensoep met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pompoensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Garnalensoep met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Flan van avocado met garnalen
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Lenterolletjes
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Thaise garnalensoep
Voorgerecht,Hoofdgerecht | Makkelijk
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 20 min.
temp Image
Kooktijd: 0 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 2 kleine ananassen
  • 12 roze garnalen
  • 1 eetlepel Suzi Wan® sambal oelek
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels ongezouten pinda's
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
Hint Image
Weetje
Je kunt de lege ananasschil ook gebruiken als kommetje om het wat origineler te maken.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Product Image
    Mungoboonscheuten Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd de ananassen doormidden in de lengte en laat de kroon eraan. Snijd het vruchtvlees voorzichtig uit en snijd het in kleine stukjes.
  2. Pel de garnalen en snijd ze door in de lengte.
  3. Was de munt en de koriander en hak ze vervolgens fijn. Schil de wortel en hak hem in fijne reepjes.
  4. Rooster de pinda's in een pan zonder vetstof en breek ze in iets kleinere stukjes.
  5. Doe daarna de ananas, de garnalen, de uitgelekte en gewassen mungoboonscheuten, de sambal oelek, de nuoc mam, de koriander, de wortel en de pinda's in een slakom.
  6. Goed mengen en onmiddellijk opdienen.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings