Salade van ananas en garnalen

Salade van ananas en garnalen
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Garnalenhapjes
  • Hapjes van krab met mihoen
  • Hapjes van garnalen en courgettes
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Garnalen met sojascheuten
  • Zalmtartaar op Aziatische wijze
  • Kippensoep met Chinese champignons
  • Pompoensoep met kokosmelk
  • Garnalensoep met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Flan van avocado met garnalen
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Nems met krab
  • Pekingsoep
  • Lenterolletjes
  • Salade van ananas en garnalen
  • Warme rundvleessalade
  • Thaise garnalensoep
Voorgerecht,Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 0 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 2 kleine ananassen
  • 12 roze garnalen
  • 1 eetlepel Suzi Wan® sambal oelek
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ pot Suzi Wan® mungoboonscheuten
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels ongezouten pinda's
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
Weetje
Je kunt de lege ananasschil ook gebruiken als kommetje om het wat origineler te maken.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Mungoboonscheuten Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd de ananassen doormidden in de lengte en laat de kroon eraan. Snijd het vruchtvlees voorzichtig uit en snijd het in kleine stukjes.
  2. Pel de garnalen en snijd ze door in de lengte.
  3. Was de munt en de koriander en hak ze vervolgens fijn. Schil de wortel en hak hem in fijne reepjes.
  4. Rooster de pinda's in een pan zonder vetstof en breek ze in iets kleinere stukjes.
  5. Doe daarna de ananas, de garnalen, de uitgelekte en gewassen mungoboonscheuten, de sambal oelek, de nuoc mam, de koriander, de wortel en de pinda's in een slakom.
  6. Goed mengen en onmiddellijk opdienen.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings