Bami goreng met pittige kruiden

Bami goreng met pittige kruiden
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 30 min.
Kooktijd: 25 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 225 g gehakt van varkensrug of worstvlees
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
  • ½ koffielepel grijze peper
  • 450 g eiernoedels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember van 3 cm
  • 5 stukken grove bieslook of 6 sprietjes gewone bieslook en 2 sjalotten
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 1 koffielepel szechuanpeper
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sojasaus Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
Bereiding
  1. Doe het vlees, de sojasaus, de nuoc mam en de grijze peper in een kom en laat 20 minuten marineren.
  2. Schil en plet de look, rasp de gember.
  3. Hak de grove bieslook fijn.
  4. Rooster de szechuanpeper in een pannetje zonder vetstof gedurende 3 minuten en blijf roeren. Plet vervolgens met een vijzel.
  5. Dompel de noedels gedurende 5 minuten in kokend water. Giet ze nadien af, houd ze onder koud water en laat opnieuw uitlekken. Doe de noedels dan in een kommetje, besprenkel met sesamolie en meng voorzichtig.
  6. Verhit de wok op het hoogste vuur en giet er de arachideolie in. Doe er, zodra de olie begint te dampen, de look, de gember en de grove bieslook in en laat 30 seconden fruiten.
  7. Voeg het vlees toe en laat, terwijl je blijft roeren, alles bakken tot het vlees een mooi kleurtje krijgt. Voeg vervolgens de sambal oelek en de noedels toe.
  8. Meng voorzichtig.
  9. Bestrooi met szechuanpeper.
  10. Dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings