Eendenborst à l’orange met ketjapsaus

Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 5 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 3 eendenborsten
  • 40 cl sinaasappelsap
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 2 uien
  • 4 eetlepels Suzi Wan® ketjapsaus
Weetje
Je kunt de eend ook vervangen door varkenshaasje en stukjes sinaasappelschil toevoegen tijdens het bakken.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Ketjap saus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Ontvet de eendenborsten en snijd ze in plakjes.
  2. Doe de plakjes eend met het sinaasappelsap en de ketjapsaus in een diepe schotel, dek de schotel af met vershoudfolie en bewaar de schotel 20 minuten op een koele plek.
  3. Snijd de sinaasappel in rondjes of kwartjes en snipper de ui.
  4. Laat het vlees uitlekken en bewaar de helft van de marinade. Bak het vlees 2 minuten op een hoog vuur. Bewaar de eend in een met aluminiumfolie afgedekte schotel.
  5. Laat de uien fruiten in wat olie, voeg er de stukjes sinaasappel en de overige marinade aan toe. Laat 1 of 2 minuten sudderen op een hoog vuur en dien samen met de eend op.
  6. Serveer hierbij Chinese noedels.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings