Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk

Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 20 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 700 g kalfshaasje
  • 8 fijne sneetjes (gerookt) spek
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g gezouten pinda's
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 15 cl Suzi Wan® kokosmelk
  • 3 eetlepels vloeibare room
  • peper en zout
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd het kalfshaasje in 8 medaillons van zo'n 3 à 4 cm dikte. Wikkel rond elk medaillon een sneetje spek en maak alles vast met keukenkoord. Voeg zout en peper toe.
  2. Snipper de sjalotten, de look, de pinda's en de Spaanse peper fijn.
  3. Laat de medaillons 5 à 6 minuten op een middelhoog vuur bakken langs elke kant in een pan met olijfolie. Voeg er een eetlepel honing aan toe en laat ze 1 minuut langs elke kant karamelliseren. Laat ze vervolgens rusten op een bord, onder aluminiumfolie.
  4. Maak de pan weer schoon en laat de sjalotten 3 minuten fruiten op middelhoog vuur. Voeg de Spaanse peper, de look, de pinda's, de rest van de honingen en wat zout toe. Laat dit mengsel een beetje karamelliseren en voeg vervolgens de kokosmelk en de room toe. Laat enkele minuten indikken op middelhoog vuur en roer de saus stevig om.
  5. Verwijder de koordjes en dien onmiddellijk op met de saus en rijst.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings