Kip met groenten in de wok

Kip met groenten in de wok
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 15 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 300 g kipfilet
  • 250 g sperziebonen
  • 250 g gepelde tuinbonen of 2 kleine courgettes
  • het sap + ¼ van de geraspte schil van 1 limoen
  • 1 pot Suzi Wan® chop-sueygroenten voor warme bereidingen
  • ½ doos van 200 ml Suzi Wan® kokosmelk
  • 1 cm verse gember
  • 10 blaadjes Thaise of gewone basilicum
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • peper
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Chop-Sueygrontenmengeling Suzi Wan®
  • Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Schil de gember en hak hem fijn.
  2. Meng de gember, de limoenschil en het limoensap met 2 eetlepels olie.
  3. Snijd de kip in kleine stukjes en laat ze in de bereiding marineren. Laat 30 minuten rusten op een koele plaats.
  4. Als je courgettes gekozen hebt, was ze dan eerst en snijd ze met een dunschiller in fijne schijfjes.
  5. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
  6. Laat de chop-sueygroenten uitlekken.
  7. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de kip met marinade toe en laat zo'n 2-3 minuten goudbruin worden.
  8. Giet hier de kokosmelk bij. Laat 3 minuten doorkoken.
  9. Voeg nadien de chop-sueygroenten, de tuinbonen (of courgettes) en de sperziebonen toe. Laat dit alles rustig sudderen.
  10. Voeg peper en nuoc mam toe. Laat nog wat verder sudderen en voeg de blaadjes basilicum toe.
  11. Dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings