Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst

Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 10 min.
Kooktijd: 5 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 500 g Thaise rijst
  • 1 doos van 200 ml Suzi Wan® kokosmelk
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels diepgevroren fijngehakt citroenkruid
  • 20 g boter of 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
Weetje
Dit recept kan ook met rundergehakt.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Kokosmelk Suzi Wan®
Bereiding
  1. Schil de sjalotten.
  2. Snijd de kipfilets in zeer kleine stukjes en snipper de sjalotten.
  3. Meng in een kom de kip met de sjalotten, het citroengras, de kokosmelk, de peper en de nuoc mam. Maak je handen vochtig en vorm platte koekjes.
  4. Verhit in een pan de boter of de olie, laat de kipkoekjes 2 minuten bakken aan de ene kant en nog 1 minuut aan de andere kant.
  5. Verwarm de rijst in de microgolfoven. Dien onmiddellijk op.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings