Kipsatés met pindasaus

Kipsatés met pindasaus
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Recipe Image
    Zeebaars met kokosroom
  • Recipe Image
    Bo-bun met rundvlees
  • Recipe Image
    Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Recipe Image
    Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Recipe Image
    Gesauteerd rundvlees met soja
  • Recipe Image
    Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Recipe Image
    Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Recipe Image
    Kipsatés met pindasaus
  • Recipe Image
    Kipsatés met soja en sesam
  • Recipe Image
    Kip met groenten in de wok
  • Recipe Image
    Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Recipe Image
    Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Recipe Image
    Mihoen met rundvlees
  • Recipe Image
    Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Recipe Image
    Soe-oen met garnalen en kip
  • Recipe Image
    Curry met erwtjes en garnalen
  • Recipe Image
    Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Recipe Image
    Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Recipe Image
    Curry van kip met kokosmelk
  • Recipe Image
    Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Recipe Image
    Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Recipe Image
    Varkenshaasje in pikante saus
  • Recipe Image
    Salade van bamboescheuten en krab
  • Recipe Image
    Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Recipe Image
    Gesauteerde pittige groenten
  • Recipe Image
    Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Recipe Image
    Gelakte zalm met sojasaus
  • Recipe Image
    Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Recipe Image
    Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Recipe Image
    Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Recipe Image
    Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Recipe Image
    Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Recipe Image
    Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Recipe Image
    Nems met krab
  • Recipe Image
    Varkensvlees met pinda's
  • Recipe Image
    Knapperig varkensvlees met China mie
  • Recipe Image
    Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Recipe Image
    Pekingsoep
  • Recipe Image
    Bami goreng met rundvlees
  • Recipe Image
    Bami goreng met tofoe en kip
  • Recipe Image
    Knapperige kip in pikante saus
  • Recipe Image
    Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Recipe Image
    Thaise rijst met krab en koriander
  • Recipe Image
    Bami goreng met pittige kruiden
  • Recipe Image
    Omelet met Chinese champignons
  • Recipe Image
    Papillotten van vis met kokosmelk
  • Recipe Image
    Salade van ananas en garnalen
  • Recipe Image
    Papillotten van kip in de wok
  • Recipe Image
    Warme rundvleessalade
  • Recipe Image
    Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Recipe Image
Recipe Image
Bereidingstijd : 15 min.
temp Image
Kooktijd: 10 min.
Persons Image
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 600 g kipfilet
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g verse gember
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 doos van 200 ml Suzi Wan® kokosmelk
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 1 pot Suzi Wan® groentemix voor salades op Vietnamese wijze
  • 1 koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • enkele blaadjes koriander
  • 3 eetlepels plantaardige olie
Hint Image
Weetje
Je kunt dit recept ook de dag voordien al klaarmaken en de hele nacht laten marineren. De rest van het recept is dan in een oogwenk klaar.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Product Image
    Sojasaus Suzi Wan®
  • Product Image
    Kokosmelk Suzi Wan®
  • Product Image
    Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Product Image
    Vietnamese groentenmengeling Suzi Wan®
Bereiding
  1. Schil de look. Plet 2 teentjes.
  2. Schil ook de gember en rasp hem.
  3. Versnijd de kip in kleine stukjes.
  4. Meng de pindakaas, de honing, de sojasaus, de look, de gember, de curry en de kokosmelk in een kom.
  5. Voeg nadien de stukjes kip toe en laat minstens 4 uur marineren.
  6. Laat de groenten uitlekken en spoel ze met water.
  7. Plet de overblijvende look.
  8. Steek vervolgens de stukjes kip op houten prikkers.
  9. Verwarm in een wok of een grote pan 2 eetlepels olie en laat de look gedurende 1 minuut fruiten op hoog vuur. Voeg nadien de groenten, de sambal oelek en de nuoc mam toe.
  10. Roer goed om en laat 5 minuten roerbakken op een zacht vuurtje.
  11. Bak in een pan met wat olie vervolgens de kipsatés zo'n 5 minuten op hoog vuur en draai ze halverwege om.
  12. Serveer de satés op de groenten. Kan ook opgediend worden met witte rijst of noedels.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings