Kipsatés met pindasaus

Kipsatés met pindasaus
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 15 min.
Kooktijd: 10 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 600 g kipfilet
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g verse gember
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 doos van 200 ml Suzi Wan® kokosmelk
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 1 pot Suzi Wan® groentemix voor salades op Vietnamese wijze
  • 1 koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • enkele blaadjes koriander
  • 3 eetlepels plantaardige olie
Weetje
Je kunt dit recept ook de dag voordien al klaarmaken en de hele nacht laten marineren. De rest van het recept is dan in een oogwenk klaar.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sojasaus Suzi Wan®
  • Kokosmelk Suzi Wan®
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Vietnamese groentenmengeling Suzi Wan®
Bereiding
  1. Schil de look. Plet 2 teentjes.
  2. Schil ook de gember en rasp hem.
  3. Versnijd de kip in kleine stukjes.
  4. Meng de pindakaas, de honing, de sojasaus, de look, de gember, de curry en de kokosmelk in een kom.
  5. Voeg nadien de stukjes kip toe en laat minstens 4 uur marineren.
  6. Laat de groenten uitlekken en spoel ze met water.
  7. Plet de overblijvende look.
  8. Steek vervolgens de stukjes kip op houten prikkers.
  9. Verwarm in een wok of een grote pan 2 eetlepels olie en laat de look gedurende 1 minuut fruiten op hoog vuur. Voeg nadien de groenten, de sambal oelek en de nuoc mam toe.
  10. Roer goed om en laat 5 minuten roerbakken op een zacht vuurtje.
  11. Bak in een pan met wat olie vervolgens de kipsatés zo'n 5 minuten op hoog vuur en draai ze halverwege om.
  12. Serveer de satés op de groenten. Kan ook opgediend worden met witte rijst of noedels.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings