Papillotten van kip in de wok

Papillotten van kip in de wok
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 40 min.
Kooktijd: 15 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 225 g kipfilet
  • 2 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • het sap van 1 citroen
  • 2 koffielepels poedersuiker
  • 2 koffielepels sesamolie
  • 4 sprietjes bieslook
  • 1 pot Suzi Wan® chop-sueygroenten voor warme bereidingen
  • 1 eetlepel nuoc-mamsaus
  • 6 takjes verse koriander
  • 5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ liter arachideolie
  • 12 velletjes bakpapier van 15x15 cm
Weetje
Het duurt vrij lang om dit gerecht te maken. Je kunt dan ook de dag voordien al beginnen en de papillotten op een koele plek bewaren. De marinade zal er alleen maar lekkerder door smaken!
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sojasaus Suzi Wan®
  • Chop-Sueygrontenmengeling Suzi Wan®
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Laat 1 uur marineren met de sojasaus, de citroen, de suiker en de nuoc mam.
  3. Laat de groenten uitlekken en spoel ze met water.
  4. Schil de gember en snijd hem in 12 dunne plakjes.
  5. Reinig en snipper de bieslook.
  6. Neem een vel bakpapier en leg het met een hoek naar beneden gericht. Vouw de hoek vervolgens licht om.
  7. Leg in het midden 3 blaadjes koriander, 3 reepjes kip, enkele snippers bieslook, 1 plakje gember en opnieuw koriander.
  8. Vouw één rand over de ingrediënten, vouw de twee zijkanten dicht, vouw de papillot in tweeën en laat de bovenste rand open. Vouw vervolgens de papillot dicht als een omslag. Doe hetzelfde met de andere vellen.
  9. Verwarm een wok op het hoogste vuur, verhit de olie, leg de helft van de papillotten erin zodra ze begint te roken en laat ze vervolgens 3 minuten bakken.
  10. Verwijder de papillotten met een schuimspaan en laat ze zorgvuldig uitlekken. Bak nadien de andere helft op dezelfde manier.
  11. Leg de papillotten op een schotel en laat de gasten zelf hun pakjes opendoen.
  12. Dien op met een beetje witte rijst.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings