Visballetjes met sesam (dimsum)

Visballetjes met sesam (dimsum)
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Gemiddeld
Bereidingstijd : 20 min.
Kooktijd: 5 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 100 g rauwe garnalen
  • 250 g filet van witte vis
  • 2 uien
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • ½ koffielepel Suzi Wan® sambal oelek
  • 2 koffielepels nuoc-mamsaus
  • 1 pot Suzi Wan® chop-sueygroenten voor warme bereidingen
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 4 takjes koriander
  • peper
Weetje
Dit gerecht kan ook als voorgerecht. Wikkel in dat geval de balletjes in een vooraf in lauw water geweekt rijstvel en laat gedurende 6 minuten stomen of drie minuten bakken in de microgolfoven op vol vermogen.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sambal Oelek Suzi Wan®
  • Chop-Sueygrontenmengeling Suzi Wan®
Bereiding
  1. Pel de garnalen. Schil de uien.
  2. Snijd de vis in stukjes.
  3. Doe de garnalen, de vis en de uien in de mengkom van een mixer en hak grondig fijn.
  4. Doe dit mengsel in een kommetje, voeg 1 eetlepel nuoc mam, de sambal oelek, de gember en de sesamolie toe. Meng zorgvuldig en bewaar 30 minuten op een koele plaats.
  5. Rol balletjes van het mengsel en leg ze op een bord.
  6. Laat de chop-sueygroenten uitlekken. Schil en snipper de sjalotten.
  7. Verhit de plantaardige olie in een sauteerpan en laat de sjalotten 1 minuut fruiten. Voeg de chop-sueygroenten toe en laat 5 minuten garen op middelhoog vuur. Voeg de nuoc mam toe en bewaar warm.
  8. Bak de balletjes van vis en garnaal in ½ liter plantaardige olie. Zodra ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Leg ze vervolgens op wat keukenpapier.
  9. Bestrooi de visballetjes met sesamzaadjes. Dien onmiddellijk op met de groenten en versier met koriander.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings