Vleesgrillade op Aziatische wijze

Vleesgrillade op Aziatische wijze
Bewaar dit recept : 
RECEPTEN
  • Zeebaars met kokosroom
  • Bo-bun met rundvlees
  • Rundvlees met bamboescheuten en soja
  • Gesauteerde groenten met rundvlees en soja
  • Gesauteerd rundvlees met soja
  • Kip met noedels en sojascheuten in de wok
  • Visballetjes met sesam (dimsum)
  • Kipsatés met pindasaus
  • Kipsatés met soja en sesam
  • Kip met groenten in de wok
  • Nasi goreng met kabeljauw en cashewnoten
  • Frisse sojavermicelli met garnalen
  • Mihoen met rundvlees
  • Gekaramelliseerd kalfvlees met kokosmelk
  • Soe-oen met garnalen en kip
  • Curry met erwtjes en garnalen
  • Curry van zeeduivel met kokosmelk
  • Curry van varkensvlees met groenten en kokos
  • Curry van kip met kokosmelk
  • Lauwe noedelsalade met zalm en avocado
  • Varkenshaasje in Kantonese saus
  • Varkenshaasje in pikante saus
  • Salade van bamboescheuten en krab
  • Kipragout met look en sesamzaadjes
  • Gesauteerde pittige groenten
  • Gemarineerde zalm met sojasaus en sesam
  • Gelakte zalm met sojasaus
  • Salade van eend op Vietnamese wijze
  • Kipkoekjes met citroengras en Thaise rijst
  • Gamba's met Chinese champignons en sesam
  • Gemarineerde gamba’s met kokosmelk
  • Vleesgrillade op Aziatische wijze
  • Eendenborst à l’orange met ketjapsaus
  • Nems met krab
  • Varkensvlees met pinda's
  • Knapperig varkensvlees met China mie
  • Noedels met garnalen en Chinese champignons
  • Pekingsoep
  • Bami goreng met rundvlees
  • Bami goreng met tofoe en kip
  • Knapperige kip in pikante saus
  • Bami goreng met garnalen in zoetzure saus en sweet chili
  • Thaise rijst met krab en koriander
  • Bami goreng met pittige kruiden
  • Omelet met Chinese champignons
  • Papillotten van vis met kokosmelk
  • Salade van ananas en garnalen
  • Papillotten van kip in de wok
  • Warme rundvleessalade
  • Rauwe vis op Tahitiaanse wijze
Hoofdgerecht | Makkelijk
Bereidingstijd : 15 min.
Kooktijd: 30 min.
Aantal personen: 4
ingrediënten
  • 4 kippenbouten
  • 1 kg varkensribbetjes
  • 6 eetlepels honing
  • 3 eetlepels Suzi Wan® sojasaus
  • 3 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook 1 stukje gember 1 koffielepel vijfkruidenpoeder olijfolie
Weetje
Traditioneel worden vleesgrillades geserveerd met rijst of rijstvermicelli met olie met lente-uitjes. Om die te maken hoef je alleen maar 1 eetlepel olijfolie per persoon te nemen, de lente-uitjes fijn te snipperen, alles goed te mengen en op te warmen in een kookpot gedurende 5 minuten. Laat nadien afkoelen en besprenkel je rijst of rijstvermicelli met de olie.
Gebruikte Suzi Wan®-producten
  • Sojasaus Suzi Wan®
Bereiding
  1. Meng de honing, de sojasaus, de nuoc mamsaus en het vijfkruidenpoeder. Schil de sjalotten, de teentjes knoflook en de gember, snipper ze fijn en voeg ze aan dit mengsel toe. Doe dit alles in een kookpot en breng het aan de kook.
  2. Zet het vuur af en laat afkoelen.
  3. Leg de kippenbouten en de varkensribbetjes in de bereiding en laat minstens 1 uur marineren op een koele plek.
  4. Giet een scheutje olijfolie op het vlees en grill het gedurende zo'n 20 minuten op de barbecue. Draai regelmatig om.
Recipe Vote Confirmation
Cookie Settings